★ニューイングランドおばあちゃんの
知恵袋★
さつま揚げの巻
5月の春の日差しの中,3人のママ友がニュートンの主婦の達人宅にて「さつま揚げの修行」を行って参りました。
修行にはもう一人の達人も登場,捨ててしまいそうな食材も達人の手にかかればもう一品に,そんな技もたくさん伝授していただきました。
今日は達人自らつり上げた shovel shark を使いました。
★★★ レシピ ★★★
2.5 lbs. fish fillets
3 tbsp. cornstarch
1 large or 2 small eggs
1/2 cup water or soup stock (だし)
1/2 cup sugar
2 tbsp. salt
1/2 cup vegetables, such as slivered 'gobo' carrots and green onions
pinch garlic salt
★★★ for soga (身の軽いお魚の場合)★★★
2lb. fish
2 eggs
1 cup cornstarch
1 cup water or soup( だし)
4 tbsp. sugar
3 tsp. salt
1/2 vegetables
どちらの場合も,冷凍のお魚で水気が多い
場合はお水やお出汁を少なくして調節してください。
場合はお水やお出汁を少なくして調節してください。
Grind fish fillets in food chopper. Place fish in suri-bachi or mixmaster and grind again until finely textured.
Add cornstarch, egg and water or soup stock while grinding. Add sugar and grind again. Finally add salt and accent and grind till it is smoothly textured. Mix in vegetables. Deep fry in oil about 10 minutes each side at 360 degrees. Absorb excess fat in table napkins or paper towelling.
この日挑戦した物は,ごぼう巻き,人参巻き,イカ天、自家製ニラ入り野菜揚げ・・・・